Opiskelijan työkirja

Raportointi & analytiikka

Opiskelijan työkirja on opiskelijan osaamisen hankkimisen seurantaan kehitetty työkalu. Työkalun kehittäminen aloitettiin Salon seudun koulutuskuntayhtymän toimeksiannosta ja se otettiin käyttöön syksyllä 2019. Sovellus toimii web-käyttöliittymän kautta ja se on optimoitu mobiilikäyttöä varten.

Työkirjan avulla opiskelija voi kirjata erilaisia päiväkirjamerkintöjä tutkinnon osiin, joita hänellä on. Kirjauksen yhteydessä opiskelija voi merkitä, minkä tutkinnon osan työtehtäviin päiväkirjamerkinnät liittyvät. Merkintä voi olla tekstiä tai liitetiedostoja, kuten kuvia, videota tai asiakirjoja.

Opettaja voi tarkastella omien opiskelijoiden täyttämiä merkintöjä ja kommentoida niitä. Opintojen etenemisen seuraamiseksi opettaja voi myös kuitata opiskelijan työtehtäviä suoritetuiksi, kertoo Jussi Peltonen (järjestelmäsuunnittelija) ja Satu Eeronaho-Koivunen (pedagoginen koulutussuunnittelija) Salon seudun ammattiopistosta.

Lisäksi järjestelmän kautta saadaan ladattua opiskelijan työkirja PDF-muodossa. Työkirjan tulostetta voidaan hyödyntää koulutussopimusten liitteenä, johon kiinnitetään ne työtehtävät, jotka opiskelijan tulisi opiskelujakson aikana suorittaa. Työkirja voidaan jakaa myös opiskelijan huoltajalle, jolloin hän pääsee näkemään sekä opiskelijan että opettajan tekemät merkinnät milloin vain.

Opiskelijat, hänen valitsemansa kurssit sekä opettajien tiedot ladataan automaattisesti SSKKY:ssä käytössä olevan tietovaraston kautta. Vuoden aikana järjestelmään on kirjattu yli 50 000 merkintää sekä ladattu yli 7 000 tiedostoa.