Vastuuohjaajan työpöytä

Raportointi & analytiikka

Careeria Oy on toisen asteen ammattioppilaitos, jonka toiminta-alueena on itäinen Uusimaa sekä pääkaupunkiseutu. Careerian vuosittainen opiskelijamäärä on noin 11 000 ja henkilöstön lukumäärä on yli 400.

Vuoden 2020 keväällä Careerialla aloitettiin tietovarastoprojekti, jonka yhtenä osa-alueena on vastuuopettajan työpöytä. Työpöydän kautta opettajat näkevät yhdeltä näkymältä omalla vastuullaan olevat opiskelijat sekä heidän perustietonsa.

Näkymän avulla opettajat näkevät esimerkiksi opiskelijoiden osaamispisteiden kertymät, lukuvuoden poissaolot sekä tiedot viimeisimmistä ohjaustoimenpiteistä sekä HOKS-tapahtumista. Näkymässä voidaan hakea myös valinnalla opiskelijat, joiden tiedoissa on jotain puutteita, tai jos esimerkiksi opiskelijan HOKS-seuranta tulisi tehdä.

Lisäksi työpöytä helpottaa koulutuspäälliköiden vastuulla olevaa esimiestyötä ja toiminnan laadun varmistamista.

– Ulla Posti

Tiedot haetaan kirjautuneen käyttäjän perusteella tietovarastosta. Vastuuopettajien esimiehet (koulutuspäälliköt) näkevät alaistensa opiskelijoiden tiedot samassa näkymässä. Näkymä on myös liitetty Careeriassa käytössä olevaan Microsoft Teams -työkaluun.

Vastuuohjaajan työpöytä

Careerian tietovarastoprojekti on toteutettu yrityksemme toimesta. Vastuuopettajan näkymä on toteutettu BSC-työkalumme henkilökohtaisilla näkymillä, jotka mahdollistaa tietojen hakemisen kirjautuneen käyttäjän perusteella. Näkymän sisältö on täysin räätälöitävissä: se voi sisältää taulukoita, grafiikkaa, kaavioita tai toimintoja.